sok marchwiowy(1).doc

(25 KB) Pobierz
THERMOMIX - PRZEPIS NA SOK MARCHWIOWY A'LA KUBUŚ

THERMOMIX - PRZEPIS NA SOK MARCHWIOWY A'LA KUBUŚ

Na cerę i na zdrowie, nie tylko dla naszych pociech - pasteryzowany przecierowy sok z marchwiowo-owocowy sezonowych a'la kubuś. Zachowuje świeżość nawet do tygodnia.

Składniki:

·  200 g marchwi

·  350 g jabłek

·  100 g bananów

·  150 g cukru

·  100 ml soku z cytryny

·  woda

Obraną marchew wrzucić do TM i rozdrobnić (7 s. obr. poz. 5). Dodać 750 ml wrzącej wody i gotować7 min. (temp. Varoma obr. poz. 1). Dodać pozostałe składniki i miksować przez 1 min (obr. poz. 10). Uzupełnić wrzątkiem do 2 litrów i pasteryzować przez 5 min. (temp. 100°C, obr. poz. 10).

Gorący sok przelewamy do butelek. Po wystudzeniu można przechowywać w lodówce do tygodnia.

Można dodawać owoce sezonowe nap. kilka truskawek lub jedną brzoskwinię.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin