Ozór wołowy wędzony.pdf
(
27 KB
)
Pobierz
5857281 UNPDF
Ozór wołowy wędzony
Składniki:
Sposób wykonania:
Ozór oczyścić i gęsto naszpikować słoniną, posypać drobno tłuczonym pieprzem i
szczyptą saletry, rozmarynu, bazylii i majeranku, po czym zostawić na kilka godzin.
Następnie mocno natrzeć solą (do czasu aż puści sok), włożyć w środkowe jelito
wołowe, posolić z wierzchu, włożyć do glinianego garnka, nakryć deseczką, obciążyć
kamieniem i zostawić na 7 dni. Po upływie tego czasu ozór obrócić; jeżeli soku jest zbyt
mało, posypać solą i znowu zostawić na 7 dni. Ozór wyjąć, obsuszać 2 dni na powietrzu i
wędzić 4 dni w zimnym dymie z jałowca.
Plik z chomika:
DODOX
Inne pliki z tego folderu:
Metody utrwalania i przechowywania zywnosci.pdf
(162 KB)
Slajd3.GIF
(122 KB)
Slajd2.GIF
(108 KB)
Slajd1.GIF
(70 KB)
Slajd13(1).GIF
(77 KB)
Inne foldery tego chomika:
►CIASTA - PYSZNE
Boże narodzenie
książki kucharskie
Kuchnie innych narodów
KULINARIA (różne)
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin