Placki tarte z dyni.pdf

(117 KB) Pobierz
742747852 UNPDF
Placki tarte z dyni
Składniki
50 dag dyni (już obranej)
10 dag cebuli (1 rednia)
1 ząbek czonku
2 jajka
½ zklanki mąki pzennej
imbir (mielony)
ól
pieprz
742747852.001.png
Spoób wykonania
Dyni zetrzed na tarce o dużych oczkach Cebul obrad i pokroid w
małą koteczk Czonek obrad i zmiażdżyd
Do miki przełożyd dyni, cebul i czonek Dodad urowe jajka i
mąk pzenną Przyprawid do maku imbirem, olą i pieprzem
Wzytko razem wymiezad
Na patelni rozgrzad olej i nakładad łyżką ciato ormując okrągłe
placki (1 pełna łyżka ciata na 1 placek) Z podanych kładników
wyjdzie około 15 ztuk placków.
Smacznego.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin