Wielkanocny sernik rasowy.doc

(152 KB) Pobierz
Wielkanocny sernik rasowy

Wielkanocny sernik rasowy

Sk艂adniki:

6 jaj
1/2 kg sera bia艂ego p贸艂t艂ustego
torebka budyniu 艣mietankowego
1 szklanka cukru
1/2 kostki rozpuszczonej i ostudzonej margaryny

Wykonanie:

呕贸艂tka miksuje si臋 z cukrem, potem dodaje si臋 ser i wsypuje cukier. Na ko艅cu wlewa rozpuszczon膮 i ostudzon膮 margaryn臋 i miksuje si臋 wszystko na jednolit膮 mas臋. Na ko艅cu dodaje si臋 pian臋 z 6 bia艂ek miesza si臋 z mas膮 bardzo delikatnie i ca艂膮 zawarto艣膰 wlewa si臋 na ma艂膮 tortownic臋 wysmarowan膮 t艂uszczem i posypana m膮k膮.

Wsadza si臋 ciasto do nagrzanego piekarnika (180 stopni). Piecze si臋, a偶 wierzch b臋dzie mia艂 kolor jasnobr膮zowy.

...
Zg艂o艣 je艣li naruszono regulamin