Serniczek na zimno z borówkamiSkładniki:
· 1 opakowanie sernika na zimno
· 0,5 l śmietana 30%
· 3 łyżki cukru pudru
· biszkopty okrągłe
· borówki
· galaretka cytrynowa, truskawkowa i 2 pomarańczowe
Sposób przygotowania:Na poczatek rozpuszczamy galaretki cytrynowa i truskawkowa oddzielnie, a pomaranczowe razem (wszytsko zgodnie z opisem na opakowaniu). Sernik przygotowujemy zgodnie z opisem i na koniec dodajemy truskawkową
galaretkę juz tężejącą. Wylwamy to na blache wczesniej przygotowaną (najlepiej wyłożyć złotkiem lub pergaminem). Na sernik kładziemy blisko siebie biszkopty. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem aż będzie dość gesta i dodajemy powoli tężejącą galaretką cytrynową. Gotowe wylewamy na biszkopty. Na śmietanę kładziemy borówki wczesniej wymyte. Zalewamy tężejącą galaretką pomarańczową powoli. Wkładamy do lodówki aby schłodzić.
ola.fred