Polędwica w cieście francuskim.rtf

(187 KB) Pobierz

Polędwica w cieście francuskim

 

Składniki:

 

1 gruba polędwica wołowa (ok.1,5kg)

1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego

4 suszone grzyby

olej do smażenia

2 jajka

15 dag pasztetu

zioła (tymianek lub majeranek)

sól, pieprz

 

 

Jak przyrządzić:

 

Polędwicę umyć, osuszyć, podsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, drobno pokroić, wystudzić. Połączyć z pasztetem, ziołami, 1 jajkiem, wyrobić. Mięso ułożyć na rozmrożonym płacie ciasta, posmarować pasztetem, zawinąć ciastem, ścisło zacisnąć brzegi. Można udekorować listkami z ciasta, posmarować rozkłóconym jajkiem, piec 40 minut w temp. 220 stopni.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin