Filety z pieczarkami.doc

(213 KB) Pobierz
Filety z pieczarkami:

Filety z  pieczarkami:

 

 

·         filety z ryb 50 dag

 

·         olej 5 łyżek

 

·         pieczarki 25 dag

 

·         śmietana 1/3 szklanki

 

·         mąka 1 łyżka

 

·         sok z cytryny 1 łyżeczka

 

·         natka pietruszki 1 łyżka

 

·         sól

 

·         pieprz

 

 

Wykonanie:

 

Lekko rozmrożone filety podzielić na cztery porcje, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem

 

z cytryny i obsmażyć na części tłuszczu z obu stron. Oczyszczone pieczarki poszatkować i

 

udusić na pozostałym tłuszczu. Połączyć z filetami, doprawić solą i pieprzem, dusić ok. 20

 

minut. Miękką rybę wyjąć na gorący półmisek, sos zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką,

 

polać nim rybę i posypać natką.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin