Zupa fasolowa 11.pdf
(
53 KB
)
Pobierz
4244003 UNPDF
Zupa fasolowa
Składniki
20 dag fasoli, 20 dag wędzonych żeberek, łyżka smalcu, cebula,
2 marchewki, 2 zielone papryki, pomidor, ząbek czosnku, liść
laurowy, cząber, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Fasolę przebrać, opłukać, namoczyć na noc w zimnej
przegotowanej wodzie (2 litry). Gotować ok. 2 godz. razem z żeberkami i liściem
laurowym. Miękkie mięso wyjąć, oddzielić od kości, pokroić w kostkę i wrzucić do zupy.
Cebulę, marchewki i papryki oczyścić, drobno pokroić i podsmażyć na smalcu, po czym
włożyć do zupy. Dodać pomidor bez skórki, pogotować chwilę i przyprawić do smaku
pieprzem oraz czosnkiem roztartym solą i majerankiem. Część zupy można przetrzeć
przez sito, będzie wtedy bardziej zawiesista.
1 porcja zawiera: 16,2 g białka, 14,3 g tłuszczu, 10 g błonnika, 25 mg cholesterolu.
Plik z chomika:
Viola_Valeriana222
Inne pliki z tego folderu:
Diabelska zupa z czerwonej fasoli.doc
(118 KB)
Fasolowa serbska.doc
(6 KB)
Fasolowa zupa krem.doc
(5 KB)
Fasolowa zupa z boczkiem.doc
(120 KB)
Fasolówka pikantna.doc
(5 KB)
Inne foldery tego chomika:
Barszcze i Botwiny
Buliony i Wywary
Cebulowe
Chińskie
Chłodniki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin