Zupa jaglano-jarzynowa
Składniki:
pół szklanki kaszy jaglanej
2 kostki Rosołu drobiowego WINIARY
łyżeczka masła
por
2 marchewki
25 dag fasolki szparagowej
15 dag pieczarek
po szczypcie gałki muszkatołowej i cząbru
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz
Wsyp kaszę do 4 szklanek wrzącej wody z masłem i gotuj pod przykryciem 10 minut. Dodaj do niej umyty, przecięty wzdłuż na pół i pokrojony w cienkie paseczki por, oskrobaną i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, umytą, oczyszczoną i pokrojoną na kawałki fasolkę oraz obrane, opłukane i cienko poszatkowane pieczarki.
Gdy składniki będą miękkie, wrzuć kostki rosołowe, dopraw zupę solą, pieprzem, gałką muszkatołową i cząbrem. Na koniec, już na talerzach, posyp zupę natką.
Viola_Valeriana222