Zupa jaglano-jarzynowa.doc

(6 KB) Pobierz
Zupa jaglano-jarzynowa

Zupa jaglano-jarzynowa

 

Składniki:

pół szklanki kaszy jaglanej

2 kostki Rosołu drobiowego WINIARY

łeczka masła

por

2 marchewki

25 dag fasolki szparagowej

15 dag pieczarek

po szczypcie gałki muszkatołowej i cząbru

2 łki posiekanej natki pietruszki

l

pieprz

 

Wsyp kaszę do 4 szklanek wrzącej wody z masłem i gotuj pod przykryciem 10 minut. Dodaj do niej umyty, przecięty wzdł na pół i pokrojony w cienkie paseczki por, oskrobaną i startą na tarce o dych oczkach marchewkę, umytą, oczyszczoną i pokrojoną na kawałki fasolkę oraz obrane, opłukane i cienko poszatkowane pieczarki.

 

Gdy składniki bę miękkie, wrzuć kostki rosołowe, dopraw zupę solą, pieprzem, gał muszkatołową i cząbrem. Na koniec, już na talerzach, posyp zupę natką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin