Zupa pomidorowa z grzankami.doc

(20 KB) Pobierz
Składniki:

Zupa pomidorowa z grzankami

 

włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por)

3 szklanki wywaru mięsnego

1 kg pomidorów

2 łyżki oleju

łyżka octu winnego

0,5 szklanki śmietany

bagietka

natka pietruszki

20 dag żółtego sera

 

Włoszczyznę gotować w bulionie ok.30 min. Pokrojone pomidory dusić

na oleju 15 min, przetrzeć przez sito. Do jarzyn dodać śmietanę,

uzyskany przedier pomidorowy i ocet winny. Zagotować.

Bułkę pokroić w kostkę. Smażyć na patelni na złocisty kolor.

Można również całe kromki posypane serm żółtym podpiec 5 min.

w piekarniku. Zupę posypać natką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin