Zupa jogurtowa.doc

(96 KB) Pobierz
Zupa jogurtowa

Zupa jogurtowa

składniki

·         8 szklanek wywaru mięsnego

·         2 łyżki mąki

·         1/2 szklanki ryżu białego

·         750 g jogurtu

·         3 żółtka jaja kurzego

·         3 łyżki masła extra

·         2 łyżki suszonej mięty

·         1/2 łyżeczki soli białej

·         1 łyżeczka mielonej papryki

Sposób przygotowania

1.     Do wywaru wsypać umyty ryż.

2.     Gotować 30 minut.

3.     Jogurt, żółtka i mąkę wymieszać z wodą (2 szklanki), dodać 2 szklanki wrzącego wywaru, wymieszać i wlać do zupy.

4.     Gotować 15 minut.

5.     Na patelni rozgrzać masło z miętą i papryką, dodać do zupy, rozmieszać i podawać.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin