Jabłecznik z bitą śmietaną.pdf
(
71 KB
)
Pobierz
53164481 UNPDF
Jabłecznik z bitą śmietaną
Składniki
35 dag mąki pszennej, 2 jaja, 3/4 szklanki cukru, cukier
waniliowy, 10 dag margaryny, 3 płaskie łyżeczki proszku do
pieczenia,śmietanka w proszku(np. Śnieżka), .3/4 szklanki
mleka, słoik dżemu lub musu jabłkowego, garść wiórków
kokosowych, szczypta soli
Sposób przyrządzania
Margarynę posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać jaja,
szczyptę soli i zagnieść ciasto. Odstawić do schłodzenia, po czym upiec w średnio
gorącym piekarniku. W czasie pieczenia ciasta ubić śmietankę z mlekiem. Na gorące
rumiane ciasto wyłożyć mus jabłkowy. Gdy placek ostygnie, udekorować go bitą
śmietaną i posypać wiórkami kokosowymi.
Plik z chomika:
Sax1701
Inne pliki z tego folderu:
Kokosowy jabłecznik.jpg
(83 KB)
Szarlotka błyskawiczna.rtf
(7 KB)
placek kokosowo-jabłkowy.txt
(1 KB)
Błyskawiczna szarlotka mamy.pdf
(43 KB)
Jabłecznik Elżbiety.pdf
(63 KB)
Inne foldery tego chomika:
makowe
serowe
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin