Bigos domowy.
· 1,5 kg kiszonej kapusty,
· 20 dag mięsa mielonego,
· 2 filety z kurczaka,
· 1 papryka zielona,
· 1 papryka czerwona,
· 30 dag pieczarek,
· 1 cebula,
· 2 łyżki suszonej papryki słodkiej,
· 1 płaska łyżeczka chili,
· 1 łyżka bazylii,
· szczypta rozmarynu,
· 6 łyżek koncentratu pomidorowego
· masło do smażenia,
Ugotować kapustę kiszoną. Na maśle zeszklić cebulę, wrzucić pokrojone pieczarki i papryki. Na osobnej patelni smażyć mięso mielone, a następnie pokrojone w kostkę filety z kurczaka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystkie powyższe składniki połączyć i dodać suszoną paprykę, chili, bazylię, rozmaryn i koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
TAJFUN2000