Pizza z wędzonymi szprotkami.rtf

(6 KB) Pobierz
Pizza z wêdzonymi szprotkami

Pizza z wędzonymi  szprotkami

 

Składniki:

puszka podwędzanych szprotek w oleju (około 20 dag)

20 czarnych oliwek bez pestek

czerwona cebula

20 dag startej mozzarelli

sos pomidorowy do pizzy

ciasto na spód do pizzy

l

 

Najpierw przygotuj ciasto na spód do pizzy: droże rozpuść w szklance ciepłej wody. Mą przesiej na stolnicę i zrób wgłębienie, do którego wlej droże, a następnie delikatnie wymieszaj. Po 20 minutach dodaj olej i sól, zagniećadkie ciasto, a potem przykryj je i odstaw. Po godzinie ciasto jeszcze raz wyrób, rozwałkuj na posypanej mą stolnicy i przełóż do jednej dużej lub kilku mniejszych natłuszczonych form do pizzy.

 

Szprotki osącz, oliwki i cebulę pokrój w plasterki, potem cebulę podziel na pierścionki. Przygotowane ciasto posmaruj sosem, ułóż na nim rybki, oliwki i cebulę, posyp mozzarellą. Upiecz w gorącym piekarniku.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin