Cielęcina z marchewką.rtf

(7 KB) Pobierz
Cielêcina z marchewk¹

Cielęcina z marchewką

 

Składniki na 4 porcje:

60 dag cielęciny bez kości

cebula

40 dag marchwi

pół l Rosołu warzywnego WINIARY (1 kostka)

3 łki mąki

2 ząbki czosnku

2 łki oleju

2 łki masła

natka pietruszki

biały pieprz

l

 

Marchew obierz, umyj, a potem pokrój w talarki. Chwilę podduś na roztopionej łce masła (ale nie rumień) i zalej połową gorącego rosołu. Dodaj resztę masła i duś na małym ogniu około 25 minut.

 

Umyj mięso, pokrój je na kawałki. Oprósz białym pieprzem i mą. Podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju, po czym przełóż do garnka.

 

Cebulę obierz, umyj, pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz, drobno posiekaj. Razem z cebulą podsmaż na tłuszczu po smażeniu mięsa. Połącz z mięsem, zalej resztą rosołu i dopraw solą. Duś około 30 minut.

 

Marchew dopraw solą i łki, zagotuj. Podawaj razem z mięsem posypanym natką.

 

Uwaga! Potrawa będzie mniej kaloryczna, jeśli zrezygnujesz z dodawania mąki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin