Pascha 2.pdf
(
55 KB
)
Pobierz
37870091 UNPDF
Pascha II
Składniki
50 dag znakomitego sera twarogowego, 4 żółtka, 20 dag cukru,
15 dag masła lub margaryny, pół szklanki słodkiej śmietanki,
cukier waniliowy, bakalie, pomarańcza do udekorowania
Sposób przyrządzania
Żółtka utrzeć z cukrem i zaparzyć je gorącą śmietanką, wstawić garnuszek do innego
naczynia z gorącą wodą, ubijać, aż masa zgęstnieje i straci zapach surowych jaj.
Oddzielnie utrzeć na puch masło. Następnie dodawać do masła po łyżce zmielonego
sera, przestudzonej masy jajecznej z cukrem waniliowym i dalej ucierać, na końcu
wsypać bakalie. Plastikowe sito wyłożyć serwetką o gęstym splocie, przełożyć na nią
masę, zawinąć brzegi i obciążyć talerzykiem. Odstawić do lodówki. Przed podaniem
wyłożyć paschę na szklany talerz. Przybrać ćwiartkami pomarańczy. Podawać mocno
schłodzoną. Krajać jak babkę.
Plik z chomika:
valanga1988
Inne pliki z tego folderu:
Sernik z kokosem.jpg
(36 KB)
Sernik cappuccino.doc
(129 KB)
Sernik z białej czekolady.doc
(72 KB)
Kremowy sernik.doc
(136 KB)
Sernik pod kokosową pierzynką.doc
(82 KB)
Inne foldery tego chomika:
★ ① ★
★ Ciasta
★ Gotuj z Okrasą
★ Makowce
★ Pączki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin