Szpinakowa kołderka
Składniki
*ciasto jak do lasagnee, grubsze naleśniki bez cukru lub ciasto na tortille
* szpinak mrożony ( 300 gram )
* serek śmietankowy extra light philadelphia opakowanie
* ząbek czosnku
* sól morska
* pieprz czarny świeżo mielony
* sos :
* 150 ml sosu pomidorowego np ten z Lidla w kartoniku
* 1/2 białej cebuli
* oliwa z oliwek
* tarta odtłuszczona mozarella
Zaczynam od rozmrożenia szpinaku w gotującej się osolonej wodzie , odcedzam i odstawiam na bok.Po wystudzeniu mieszam z wyciśniętym czosnkiem i serkiem.W międzyczasie w małym rondelku podgrzewam oliwę z oliwek i wrzucam na nią posiekany drobniutko czosnek i cebulę , mieszam dokładnie , zmniejszam gaz i dolewam sos pomidorowy , duszę całość około 5 minut.Gotowe naleśniki nadziewam farszem szpinakowym, układam na talerzu , zalewam sosem i posypuję tartą mozzarellą.Zapiekam we wcześniej nagrzanym piekarniku około 3-5 minut i smacznego Kochani :)))
valanga1988