Kwasnica swiateczna.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki:

 

- 75 dag kapusty kiszonej

 

- 80 dag schabu z kością

 

- 25 dag włoszczyzny

 

- 2 cebule

 

- 1 dag grzybów suszonych

 

- ząbek czosnku

 

- pieprz i sól

 

Sposób przyrządzania:

 

Schab z włoszczyzną zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Oddzielamy mięso od kości.

 

Osobno dusimy kapustę z pokrojoną w kostkę cebulą i grzybami (grzyby można też ugotować osobno).

 

Grzyby po ugotowaniu kroimy w paski. Schab porcjujemy i łączymy z kapustą z grzybami, wywarem z mięsa i włoszczyzny, doprawiamy czosnkiem roztartym z solą oraz pieprzem.

 

Potrawę zagotowujemy i podajemy z ugotowanymi ziemniakami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin