Kwasnica_slowianska.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
4243970 UNPDF
Kwaśnica słowiańska
Składniki
30 dag kapusty kwaszonej, 3-4 ziemniaki, 1,5 l wywaru z kości i
warzyw, 1/3 szklanki fasoli perłowej, cebula, 10 dag wędzonego
boczku, 1-2 łyżki mąki, pół szklanki śmietany, ząbek czosnku,
przyprawa do zup, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i odstawić na 2 godz. Potem
zmienić wodę i gotować, aż będzie miękka. Kapustę pokroić, zalać częścią wywaru z
fasoli, ugotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać pozostałym
wywarem, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić. Boczek pokroić w kostkę,
częściowo stopić, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić,
połączyć z kapustą, ziemniakami, fasolą, śmietaną i roztartym czosnkiem, gotować kilka
minut, doprawić do smaku. 100 g - 65 kcal.
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
Domowy zakwas na żurek z receptury dziadka-piekarza.txt
(0 KB)
Zakwas na żurek - TalerzPokus.tv.mp4
(28794 KB)
Zakwas z buraków. Jak zrobić kiszone buraki MENU Dorotki.mp4
(177934 KB)
Jak zrobić zakwas na żurek.mp4
(44621 KB)
Piwniczka Chomika - Zakwas na żurek.mp4
(20432 KB)
Inne foldery tego chomika:
1 Z WARZYW
BARSZCZE
BULIONY i ROSOŁY
CHIŃSKIE
CHŁODNIKI
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin