Deser łowicki.pdf
(
67 KB
)
Pobierz
13587421 UNPDF
Deser łowicki
Składniki
Po jednym opakowaniu galaretki wiśniowej i agrestowej,
4 pomarańcze, szklanka śmietany kremówki, 5 dag
rodzynków, 4 łyżki soku malinowego, łyżka cukru
Sposób przyrządzania
Galaretki rozpuścić (każdą osobno) w nieco
mniejszej ilości wrzątku niż podano na
opakowaniu i pozostawić do zastygnięcia.
Dobrze zastygnięte pokroić w małą kostkę. Pomarańcze bardzo
dokładnie umyć, obrać ze skórki, zostawić kilka cząstek do
dekoracji, a resztę pokroić w kostkę. Ubić śmietanę z cukrem. Do
szklanych pucharków wkładać kolejno "kryształki" galaretki
zielonej, bitą śmietanę, kawałki pomarańczy, znów trochę bitej
śmietany, galaretkę czerwoną. Udekorować bitą śmietaną,
rodzynkami, cząstkami pomarańczy i polać sokiem.
Plik z chomika:
katkisok
Inne pliki z tego folderu:
Ananasowe gruszki z lodami.pdf
(69 KB)
Deser łowicki.pdf
(67 KB)
Deser morelowo-pomaranczowy.pdf
(70 KB)
Deser owocowo-rumowy.pdf
(80 KB)
Galaretka kardynalska.pdf
(89 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
Boże Narodzenie
chleby
Kilka przepisów na
Lubię gotować
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin