Labamba
Składniki:
UPIEC BISZKOPT Z 5 JAJ
KREM:850ml soku pomarańczowego2 budynie waniliowe100g cukru1 galaretka pomarańczowa4 łyżeczki cukru
MASA:10g żelatyny 1/4 szk wody zimnejodrobina wody gorącej500 ml schłodzonej śmietany 18%3 łyżki cukru pudrumandarynki lub inne owoce wedle uznania
Wykonanie:
MASA:10g żelatyny nasączyć w 1/4 wody zimnej. Dopełnić gorącą wodą do 1/2 szk gorącej wody. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywną z 3 łyżkami cukru pudru. Pod koniec ubijania dodawać powoli żelatynę ,biszkopt nasączyć odrobina soku .Następnie wylać masę na biszkopt.
KREM:Z 850ml soku pomarańczowego odlać pół szklanki wsypać budyń i wymieszać. Resztę soku zagotować z cukrem. Wlać budyń-zagotować. Dodać suchą galaretkę mieszać ok.3 min .Następnie gorący krem polać na masę. Udekorować owocami
ELMIRECZKA