Zrazy Babci Reginy Sk�adniki: - 1 kg wo�owiny - 5 og�rki kiszone - cebula - 40 dkg chudego boczku w�dzonego - ma�y s�oiczek musztardy z gorczyc� - 1 chleba razowego - wyka�aczki - 5 listk�w laurowych - kilka sztuk grzyb�w suszonych - 2 �y�ki m�ki krupczatka - 5 �y�ek 30% �mietany - olej do sma�enia - woreczek kaszy gryczanej - ma�y s�oiczek buraczk�w w occie - ma�y s�oiczek �urawiny - par� listk�w pietruszki Przygotowanie: Pokroi� pol�dwic� na cienkie plastry i rozklepa� je d�oni�. Posmarowa� musztard�, posypa� pieprzem (nie soli�!). U�o�y� na plastrach: chleb razowy, boczek, cebul� i og�rek kiszony, ca�o�� zawin�� i zszy� wyka�aczk�. Nast�pnie zarumieni� zrazy z ka�dej strony na du�ym ogniu i gor�cym t�uszczu, potem dola� wrz�tku i na mniejszym ogniu wraz z li��mi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem i suszonymi grzybkami pod przykryciem dusi� na ma�ym ogniu (ok. 40 min.). Nast�pnie mi�so w oddzielnym garnku wymiesza� z 5 �y�kami �mietany i 2 �y�kami m�ki, ca�o�� podgrza� przez 3-4 minuty. Podawa� z kasz� gryczan� i usma�onymi buraczkami.
Rafiiiiiiiiii