Sałatka z kapusty pekińskiej.rtf

(36 KB) Pobierz

Sałatka z kapusty pekińskiej

 

pół dużej kapusty lub jedna mała

puszka ciemnej fasoli

3 pomidory

oiczek kukurydzy z groszkiem

ogórek zielony

5-6 kawałw papryki konserwowej

mały por

koperek, natka pietruszki (jak kto woli)

Sos: mały słoiczek majonezu, 2 łeczki octu winnego, kilka kropli przyprawy do zup, łeczka cukru, sól, pieprz

 

Wykonanie:

Kapustę opłukać i pokroić w paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i podzielić na cząstki. Umyty ogórek pokroić na plasterki, a bardzo starannie opłukany por - na cieniutkie pół-plasterki. Warzywa konserwowe osączyć z zalewy. Uł wszystko warstwami w szklanej salaterce. Przyrządzić sos z podanych składników, polać nim sałatkę, wymieszać i posypać posiekaną zieleniną. Smacznego!

Zgłoś jeśli naruszono regulamin