Skrzydełka diabełka.rtf

(6 KB) Pobierz
Skrzyde³ka diabe³ka

Skrzydełka diabełka

 

Składniki na 4 porcje:

po 2-3 kurze skrzydełka na osobę

4 łki ostrej papryki

2 łki oliwy z oliwek

posiekana zielenina

l do smaku

 

Skrzydełka opłucz i starannie osusz papierowym ręcznikiem, po czym wysmaruj oliwą. Następnie każde natrzyj solą i dokładnie obtocz w ostrej papryce (potrawa powinna mieć pikantny smak).

 

Blachę wyłóż aluminiową folią, piekarnik rozgrzej do temperatury około 200°C. Ułóż na blasze skrzydełka, piecz, aż się dobrze zrumienią, od czasu do czasu skrapiaj je wodą - dzięki temu bę bardziej soczyste.

 

Upieczone skrzydełka wyjmij z piekarnika, ułóż dekoracyjnie na półmisku i posyp posiekaną zieleniną.

 

Danie to najlepiej smakuje z ugotowanym na sypko ryżem albo frytkami oraz sałatką z papryki. Skrzydełka diabełka możesz przyrządzić także na ogrodowym lub elektrycznym grillu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin