Pszenica z pomidorami.rtf

(5 KB) Pobierz
Pszenica z pomidorami

Pszenica z pomidorami

 

Składniki:

5 łek pszenicy

3-4 pomidory

2 cebule

3 łki posiekanej świeżej mięty

liście sałaty

sos:

sok z cytryny

3 łki oliwy

l, pieprz

 

Pszenicę zalej zimną wodą i odstaw na godzinę. Potem odsącz, ugotuj na małym ogniu do miękkości i ponownie odsącz. Pomidory sparz i po zdjęciu skórki pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj jak najdrobniej. W salaterce wymieszaj pszenicę z pomidorami i cebulą, polej sosem przygotowanym z soku z cytryny i oliwy oraz doprawionym solą i pieprzem. Obficie posyp mię. Danie udekoruj liśćmi sałaty.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin