Zupa z dyni na bulionie.rtf

(5 KB) Pobierz
Zupa z dyni na bulionie

Zupa z dyni na bulionie

 

Składniki na 6 porcji:

4 szklanki Bulionu warzywnego lub wołowego WINIARY (może być z kostki)

dynia (75 dag miąższu bez skóry i pestek)

3 duże cebule

3 łki soku z cytryny

3/4 szklanki śmietany

łka mąki

cukier

pieprz

l

 

Dynię i obrane cebule pokrój w kostkę, włóż do dużego garnka, zalej bulionem i posól. Po około 30 minutach gotowania zupę przestudź i zmiksuj lub przetrzyj przez sito. Następnie dodaj sok z cytryny, zagotuj, zabiel śmietaną starannie wymieszaną z mą, przypraw cukrem, solą i pieprzem, i jeszcze raz zagotuj.

 

Podawaj z grzankami z bułki lub chleba tostowego.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin