Zupa piwno-cebulowa.rtf

(5 KB) Pobierz
Zupa piwno-cebulowa

Zupa piwno-cebulowa

 

Składniki:

1,5 szklanki jasnego piwa

2 szklanki Bulionu warzywnego w płynie WINIARY (przygotowanego wg przepisu na opakowaniu)

3 cebule

3/4 szklanki śmietany

3 łki masła

25 dag miąższu bułki

łka posiekanej natki pietruszki

gałka muszkatołowa

pieprz

l

 

Cebulę pokrój i poduś z masłem, ale jej nie rumień. Zalej bulionem, dodaj piwo i miąższ bułki. Wszystkie składniki gotuj 30 minut, przyprawiając do smaku solą i pieprzem.

 

Przestudzoną zupę zmiksuj, dodaj szczyptę startej gałki muszkatołowej i zapraw śmietaną. Na koniec zupę podgrzej, a już bezpośrednio na talerzach posyp natką pietruszki - podawaj z grzankami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin