TORT LODOWO-BEZOWY Z OWOCAMI.doc

(20 KB) Pobierz
TORT LODOWO-BEZOWY Z OWOCAMI

TORT LODOWO-BEZOWY Z OWOCAMI

 

1 opakowanie bezów

1/2 litra śmietany kremówki

2 opakowania cukru waniliowego

1/2 litra lodów śmietankowo-owocowych

1/2 litra lodów czekoladowych

50 dag truskawek (malin, poziomek, jagód)

 

 

Na dnie tortownicy szczelnie układamy bezy. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym. Na bezy wykładamy 1/3 część ubitej śmietany. Na war­stwę śmietany wykładamy lody na przemian czekoladowe i owocowe. Wykładamy część owoców, przykrywamy bita śmietaną. Układamy następną warstwę z bezów i lodów. Dekorujemy owocami i bitą śmietaną. Do natychmiastowego spożycia. Nie nadaje się do przechowywania.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin