Rzodkiewki w sosie estragonowym .doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: - 1/4 szklanki posiekanych szalotek - 6 łyżek zimnego masła - 1/2 szklanki białego wytrawnego wina - 1 łyżeczka soku z cytryny - 2 łyżeczki posiekanego świeżego estragonu - 30 rzodkiewek (najlepiej z ogonkami) - sól - czarny pieprz - gruboziarnista sól morska WYKONANIE: W rondelku o grubym dnie rozpuść łyżkę masła i zeszklij szalotki na średnim ogniu. Wlej wino i gotuj, aż połowa odparuje. Zmniejsz ogień do minimum, powoli, stale mieszając, dodawaj po kawałeczku pozostałe, zimne masło. Pamiętaj, że kolejny kawałek masła dodajesz dopiero wtedy, gdy poprzedni połączy się z sosem. Następnie dodaj sok cytrynowy, estragon, sól i pieprz. Sosem polej rzodkiewki. Obok ustaw miseczkę z gruboziarnistą solą morską.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin