Sałatka warzywna z orzechami .doc

(0 KB) Pobierz

400 g. ryżu,

3 marchewki,

3 pory,

400 g. selera,

100 g. siekanych orzechów włoskich,

łyżka octu ziołowego,

2 łyżki soku z cytryny,

sól,

pieprz,

3 łyżki natki,

1/2 łyżeczki cukru,

5 łyżek oleju słonecznikowego.

 

Ryż opłukać, gotować 15 minut w dużej ilości osolonej

wody. Odcedzić.

Marchewki i seler obrać, umyć, pokroić w słupki. Pory

umyć, pokroić w krążki. Wymieszać, poł?czyć z ryżem,

dodać orzechy, sól i pieprz.

Z octu, soku z cytryny, cukru i oleju ukręcić sos. Polać

nim warzywa i ryż.

Wymieszać. Posypać drobno posiekaną natką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin