Mango i pietruszka:
2 duże mango + 1pęczek pietruszki + woda
2 brzoskwinie, spora garść szpinaku, woda
Mango + dzikie zieleniny:
2 mango + garść lebiodki, pokrzywy + woda
1filiżanka truskawek + 2banany + połowa główki sałaty + woda
4 jabłka + połowa cytryny + 4-5 liści kapusty włoskiej, woda
Kiwi, banan i seler:
4 bardzo dojrzałe kiwi + 1 dojrzały banan + 3 łodygi selera + woda
Gruszka, kapusta i mięta:
4 gruszki + 4 liście kapusty włoskiej +połowa pęczku mięty, woda
VICTORIAS FAVORITE:
6 liści czerwonej sałaty (jak nie znajdziecie, to dodajcie zielona)
1/4 świeżej bazylii
1/2 sok z limonki
1/2 czerwonej cebuli
2 łodygi selera
1/4 awokado
2 szklanki wody
GREEN BENEVOLENCE:
6-8 liści rzymskiej sałaty
1 kubeczek winogron
1 pomarańcza
1 banan
2 kubeczki wody
BLUEBERRY PUDDING:
1 łodyga selera
2 kubeczki świeżych jagódek
2 szklaneczki wody
GREEN DELICIOUS:
5 liści jarmużu
3 ząbki czosnku
sok z polowy limonki
2 kubki wody
1/2 łyżeczki soli morskiej
2 pomidory
*****
4 kiwi
3 łodygi selera
2 banany
1/3 mango
1 jabłko
3 liście jarmużu lub szpinaku
kilka kostek lodu lub szklaneczka wody (ilość zależy od konsystencji jaką lubicie)
Składniki:
- 2 jabłka
- 1 marchewka
- garść liści z selera
- kilka liści z pietruszki
- troszkę wody (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Zblendować wszystkie warzywa i owoce, jabłka, marchew (uprzednio startą na tarce), na końcu dodać zieleninę.
2/3 soku marchewkowego
1/3 buraczkowego
Odrobina soku z imbiru
I odrobina soku z cytryny
- szklaneczka soku jabłkowego (2 jabłka)
- 2 MROŻONE banany
- i 1 mango
(ważne jest by były one mrożone, smak jest dużo lepszy gdy szejk jest zimny i nie trzeba dodawać lodu, co by go rozcieńczyło)
- kilka liści fioletowego jarmużu (zielony też może być)
- 1-2 banany
- 1 filiżanka wody
- 2 szklanki liści selera
Wszystko zmiksować blenderem lub w mikserze.
KREMOWY MARCHEWKOWO - POMARAŃCZOWY SZEJK
2 duże marchewki
2 pomarańcze
awokado
koperek
dwie łyżeczki soku z cytryny
można dodać wody, aby rozcieńczyć
POMARAŃCZOWY "ZIELONY" SZEJK
-1 pomarańcza
-1 avocado
-1 banan
-1 marchewka
-4 daktyle
-2 łyżki zarodków pszennych
-2 łyżki siemienia lnianego
trochę bomba kaloryczna, ale trzyma w sytości długo.
1 szklanka soku marchewkowego
1/2 jabłuszka
1/2 gruszki
- 1 jabłko
- 1 gruszka
- natka pietruszki
- odrobina wody
świeży szpinak (z 2-3 szklanki)
kiełki, ja użyłam lucerny i rzeżuchy (1/2 szklanki)
sok z jednej cytryny
z 6 daktyli
wiórki kokosowe (1/3 szklanki)
szklanka wody
Napój ten został ulepszony przez dodanie oleju lnianego, który zawiera kwasy tłuszczowe Omega 3.
garść namoczonych migdałów
jeden mrożony banan
oczyszczona woda
2 łyżki stołowe oleju lnianego
Zmiksować wszystko shakerem. Pić małymi łykami.
2 owoce kiwi
pół filiżanki soku pomarańczowego
pół filiżanki mrożonego mango (lub innego, rozdrobnionego mrożonego owocu)
Kiwi obrać, pokroić w plasterki i zrobić z niego sok. Dodać banan, sok pomarańczowy i mrożony owoc. Miksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
Podawać z kostkami lodu w wysokich szklankach.
3 banany
jeden kokos (woda z kokosa i wyskrobane "mięsko" kokosowe ze środka)
2 łyżki Carob Powder (chlebek świętojański)
kilka kosteczek lodu (optymalnie)
Wszystko razem wrzucić do blendera, zmiksować na konsystencje wam odpowiadającą i na zakończenie posypać wiórkami kokosowymi.
MandolinkaBramborowa