snikers.pdf

(30 KB) Pobierz
660275831 UNPDF
Snikers
Czas przygotowania: 90 minut
Czas pieczenia: 35 minut
Składniki
• krem karpatka błyskawiczna w 5 min
• mleko do kremu
• mleko w puszce skondensowane słodzone
• krakersy 2 duże paczki
• orzechy solone 25 dag
• śmietana 30% 250 ml
• cukier waniliowy
• czekolada
• biszkopt
• jajka 4 szt
• mąka pszenna 3/4 szklanki
• cukier 3/4 szklanki
• ocet 1 łyżeczka
• proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Etapy przygotowania
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy z cukrem na puszysta masę. Żółtka posypujemy
proszkiem do pieczenia i wlewamy ocet, wszystko mieszamy na puch. żółtka łączymy z białkami,
jeszcze chwilę mieszając, dodajemy przesiana mąkę i lekko mieszamy. Wylewamy na blachę,
pieczemy ok. 35 min.
Mleko skondensowane wkładamy do garnka z wodą i gotujemy 2 godziny. Następnie lekko
studzimy.
Krem karpatkowy robimy według przepisu na opakowaniu.
Śmietanę ubić z cukrem waniliowym, na koniec dodać wystudzoną żelatynę rozpuszczoną w 50 ml
gorącej wody.
Układamy warstwy:
Biszkopt
> połowa kremu karpatkowego
> krakersy
> mleko skondensowane cieniutko
> krakersy
> mleko skondensowane cieniutko
> krakersy
> mleko skondensowane
> resztę kremu karpatkowego
> orzechy solone
> bita śmietana
> starta czekolada.
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin