Groszek cytryna feta.docx

(12 KB) Pobierz

Groszek, bób, cytryna i feta

Składniki na 4 porcje:

1 grubo pokrojony por

1 łyżka oliwy z oliwek

250 g szparagów przekrojonych na pół wzdłuż i w poprzek

garść bobu

garść świeżego lub mrożonego groszku

75 ml bulionu warzywnego

100 g pokruszonego sera feta

kilka porwanych liści mięty

starta skórka z 1/2 cytryny

Przygotowanie

 

 

Na średnim ogniu rozgrzej w rondlu oliwę. Włóż pora i szparagi, dopraw solą morską i smaż 5 minut, aż zmiękną.

 

 

Dodaj bób i groszek, wlej bulion i gotuj na małym ogniu 2-3 minuty, aż warzywa zmiękną, a bulion częściowo odparuje. Podawaj posypane fetą, miętą i skórką cytryny.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin