KURKI W ŚMIETANIE Z KOPERKIEM.doc

(19 KB) Pobierz
KURKI W ŚMIETANIE Z KOPERKIEM

KURKI W ŚMIETANIE Z KOPERKIEM

 

 

składniki na 4 porcje

§         1 kg kurek

§         duża cebula

§         ¼ kostki masła

§         200 ml gęstej śmietany 18%

§         koper posiekany

§         sól, pieprz

 

Kurki umyć, pokroić na kawałki. cebulę, obrać, pokroić w  kostkę i zeszklić na maśle. Dodać kurki do cebuli i smażyć ok. 15 minut. Następnie podlać kilkoma łyżkami wody, posolić, dusić ok. 10 min. Na koniec dodać śmietanę, koperek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, doprowadzić do wrzenia. Podawać od razu jako przekąskę lub dodatek do mięs, placków ziemniaczanych lub makaronu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin