ŚLEDZIKI Z GRZYBAMI.doc

(23 KB) Pobierz

ŚLEDZIKI Z GRZYBAMI

6 kapeluszy suszonych prawdziwków,
6 filetów śledziowych,
duża cebula,
2 łyż. oliwy.

Zalewa:

4 łyż. octu,
4 łyż. oliwy,
2 goździki,
listek laurowy,
2 ziarenka ziela ang.,
szczypta cynamonu,
sól,cukier.

Przygotować zalewę-wymieszać składniki. Umyć filety,pokroić na kawałki-zalać zalewą.(na 24 h.) Grzyby namoczyć na noc-gotować w tej samej wodzie do miękkości, pokroić w paseczki. Cebulkę-w piórka,dodać grzyby, oliwę, przyprawy, wymieszać i odstawić na 2h.Wyjąć śledzie z zalewy ,ułożyć na talerzu, obłożyć grzybkami z cebulą, odstawić na przynajmniej 3h. Ozdobić świeżym koperkiem i pomidorkami. 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin