JAJA Z BOCZNIAKAMI I ŚMIETANĄ ZIOŁOWĄ
200 g jogurtu,
50 g twarogu półtłustego,
pół filiżanki mieszanych siekanych ziół: trybuli, kopru, estragonu, zielonej pietruszki.
800 g boczniaków,
sól, pieprz.
8 jaj,
1 cebula,
30 g masła.
Jogurt, ser i 2 łyżki wody dokładnie wymieszać.Dodać zioła,doprawić solą, pieprzem, papryką, i sokiem cytrynowym, gotową polewę wstawić do lodówki.Boczniaki umyć i usunąć części uszkodzone, pokroić na duże kawałki.Jaja ugotować na półmiękko.W tym czasie obrać i pokroić w kostkę cebulę, podsmażyć na maśle, dodać grzyby i dusić przez kilka minut.Dodać sól, pieprz i sok cytrynowy do smaku, wyłozyc na talerze.Jaja obrać, pokroić na połówki, ułożyć na grzybach. Podawać ze schłodzoną śmietaną
tatanka.com