JAJA Z BOCZNIAKAMI I ŚMIETANĄ ZIOŁOWĄ.doc

(23 KB) Pobierz

JAJA Z BOCZNIAKAMI I ŚMIETANĄ ZIOŁOWĄ

200 g jogurtu,

50 g twarogu półtłustego,

pół filiżanki mieszanych siekanych ziół: trybuli, kopru, estragonu, zielonej pietruszki.

800 g boczniaków,

sól, pieprz.

8 jaj,

1 cebula,

30 g masła.

Jogurt, ser i 2 łyżki wody dokładnie wymieszać.Dodać zioła,doprawić solą, pieprzem, papryką, i sokiem cytrynowym, gotową polewę wstawić do lodówki.Boczniaki umyć i usunąć części uszkodzone, pokroić na duże kawałki.Jaja ugotować na półmiękko.W tym czasie obrać i pokroić w kostkę cebulę, podsmażyć na maśle, dodać grzyby i dusić przez kilka minut.Dodać sól, pieprz i sok cytrynowy do smaku, wyłozyc na talerze.Jaja obrać, pokroić na połówki, ułożyć na grzybach. Podawać ze schłodzoną śmietaną

Zgłoś jeśli naruszono regulamin