Żeberka wędzone, duszone z prawdziwkami.pdf
(
238 KB
)
Pobierz
349206533 UNPDF
Składniki
1 kg żeberek
30 dkg wieżych prawdziwków
2 łyżki mała
pieprz i ól do maku
Składniki na miezank do nacierania
1 łyżeczka mielonej papryki "Chili"
1 łyżeczka wieżo mielonego pieprzu
2 łyżeczki oli
1 łyżeczka prozkowanego czonku
1 łyżeczka prozkowanej cebuli
2 łyżeczki tłuczonego jałowca
Przygotowanie:.
Wzytkie kładniki miezanki do nacierania wymiezad
Dokładnie natrzed miezanką mio ze wzytkich tron, zawinąd w oli i odtawid do lodówki na noc
(nie mniej jednak niż 4 godz)
Wdzid w około 3-4 godzin w temp około 60 t C, aż mio bdzie brązowo złote i mikkie
Oczycid i umyd grzyby, zalad ooloną wodą i gotowad 30 minut, na koniec gotowania dodad mało,
czd grzybów poiekad (kilka pozotawid w całoci)
Żeberka ułożyd w brytwannie i dodad grzyby wraz z wywarem, duid 1 1/2 - 2 godziny.
Podawad obypane grzybami w oie włanym
Smacznego
Autor: ChefPaul
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
Borowiki z rusztu.doc
(75 KB)
borowiki-z-polenta.pdf
(73 KB)
Ostoja - kuchnia myśliwska - borowiki_xvid.avi
(20171 KB)
Borowiki marynowane.doc
(25 KB)
Pizza z borowikami i szpinakiem.doc
(25 KB)
Inne foldery tego chomika:
BOCZNIAKI
czerwone łebki koźlarze kozaki
CZUBAJKA KANIA
enoki
farsze grzybowe
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin