5.1 PEŁNY RYŻ.txt

(6 KB) Pobierz
5.1 PEŁNY RYŻ
Pełny ryż jest najbardziej zrównoważony i zharmonizowany ze wszystkich ziaren zbóż. Ryż występuje w wielu odmianach. Najpopularniejsze to ryż długoziarnisty i ryż krótkoziarnisty. Ryż krótkoziarnisty bardziej wzmacnia i jest doskonałym pokarmem po przeprowadzeniu wszelkich kuracji, natomiast ryż długoziarnisty bardziej oczyszcza i jest on lepszy do przeprowadzenia kuracji leczniczych. Należy do elementu ziemi i do elementu metalu a więc oczyszcza, leczy i odbudowuje organy należące do tych elementów i do następnego elementu wody. Pełny naturalny ryż leczy więc choroby śledziony, trzustki, żołądka, jelita grubego, płuc i całego układu oddechowego, a także choroby skóry, która jest naszym trzecim płucem, a także choroby nerek i całego układu moczowego. Ponieważ ryż ma właściwości harmonizowania i równoważenia całego organizmu leczy on zarówno stany nadczynności organów, takie jak gorąco, hipersekrecję, zaparcia, zawilgocenie, zaśluzowanie i zanieczyszczenie organów jak i stany niedoboru i niedoczynności a więc leczy nieżyty, biegunkę oraz wychłodzenie i przeziębienia. Pełny ryż doskonale wzmacnia organy i cały organizm, gdyż bezpośrednio wzmacnia żołądek, śledzionę i nerki. Jest doskonałym lekiem w przypadku chorób skóry, wyprysków i trądzików, leczy alergie wszelkiego rodzaju oraz goi trudno gojące się rany, nawet te głębokie i zastarzałe. W pełnym ryżu po raz pierwszy wykryto witaminy z grupy B, których niedobór jest przyczyną pelagry. Okazało się, że ludzie spożywający biały, oczyszczony ryż chorują na tą chorobę, natomiast kurczęta karmione pełnym ryżem nie chorują. Gdy zamieniono biały ryż na pełny i zaczęto go podawać ludziom przestali oni chorować, natomiast dolegliwości skórne i inne objąwy pelagry miały kurczęta, którym podawano biały ryż. Oczywiście działo się to w Azji, na terenach, gdzie ryż jest nieomal jedynym pokarmem ludzi i zwierząt. Ryż jest doskonałym lekiem oczyszczającym i wzmacniającym system immunologiczny i stosujemy go w przypadku wszelkiego rodzaju infekcji układu moczowego, płuc i całego układu oddechowego, zarówno w przypadku inwazji bakterii jak i w przypadku inwazji wirusów oraz w przypadku grzybicy. Leczymy więc monodietą ryżową przeziębienia, katary, grypy i wszelkie nieżyty układu oddechowego, zapalenia oskrzeli, zapalenia płuc i gruźlicę. Pełny, naturalny ryż jest doskonałym lekiem w przypadku poważnych zmian degeneracyjnych narządów, w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego; w przypadku wrzodów żołądka i w przypadku guzów i raka żołądka, jelita grubego i płuc. Pełny ryż leczy również choroby męskiego układu rozrodczego. Jest szczególnie dobrym lekiem do przeprowadzania kuracji leczniczych od późnego lata do początków zimy.

GOTOWANIE RYŻU
Niestety do nas najczęściej dociera pełny ryż nie najlepszej jakości. Jest on po prostu bardzo zabrudzony, a więc należy go dokładnie oczyścić. Najpierw płuczemy ryż w ciepłej wodzie, następnie zalewamy wrzątkiem i po zagotowaniu odlewamy ten brudny wrzątek. Przepłukujemy co najmniej raz wrzątkiem i dopiero gotujemy.
Do 1 filiżanki ryżu dolewamy 2, nie całkiem pełne filiżanki wrzątku. Gotujemy około 50 minut. Czas gotowania zależy od odmiany. Ryż powinien być po ugotowaniu bardzo miękki.. Do czasu wchłonięcia wody gotujemy na średnim ogniu, a gdy woda została wchłonięta dogotowujemy na bardzo słabiutkim ogniu, najlepiej na płytce. Ryż musi być cały czas gotowany na żywym, naturalnym ogniu (nie „dogotowywać" w kocu).
Zgłoś jeśli naruszono regulamin