Baranina marynowana wędzona.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
5856715 UNPDF
Baranina marynowana wędzona
Składniki:
Sposób wykonania:
Baraninę (górkę, mostek, karkówkę, łopatkę) zamarynować, następnie włożyć do
żołądka baraniego, starannie oczyszczonego z tłuszczu i zasolonego, ścisło go
wypełniając. Żołądek zaszyć, obsuszać 1 dzień na powietrzu i wędzić 10 dni w gęstym
zimnym dymie. Po uwędzeniu ponownie obsuszyć i przechowywać w zimnym,
przewiewnym ciemnym miejscu. Spożywać po ugotowaniu - na gorąco.
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
BIAŁE RAGOUT.jpg
(2203 KB)
Potrawka siekana z baraniny.doc
(19 KB)
Gordon - Baranina gulasz.avi
(6696 KB)
Befsztyk z Baraniną i Grzybami(2).doc
(0 KB)
Potrawka z resztek pieczeni baraniej ze sliwkami.doc
(20 KB)
Inne foldery tego chomika:
comber
górka
łopatka barania
mostek barani
polędwica barania
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin