Zupa porowo-selerowa.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
4243820 UNPDF
Zupa porowo-selerowa
Składniki
1,5 litra wywaru z warzyw (może być bulion warzywny z kostki),
2-3 pory, pół średniego selera,
2 łyżki sosu sojowego grzybowego, 30 dag tofu, 2 łyżki oliwy z
oliwek, łyżka soku z cytryny, zielenina, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Tofu pokroić w niewielką kostkę, zalać sosem sojowym i odstawić. Z porów odciąć
twarde liście, resztę starannie opłukać i pokroić w talarki, a seler w słupki. Wywar
zagotować, włożyć warzywa i gotować na dużym ogniu 5-7 min, doprawić solą i
pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej tofu. Przełożyć zrumienione
kostki do talerzy, zalać zupą i posypać posiekaną zieleniną. (100 g - 40 kcal).
Plik z chomika:
sikorka_87
Inne pliki z tego folderu:
Zupa serowa z klopsikami.pdf
(34 KB)
Zupa senatorska.pdf
(39 KB)
Zupa porowo-ziemniaczana z szynką.pdf
(40 KB)
Zupa porowo-selerowa.pdf
(41 KB)
Zupa pomidorowa z papryką.pdf
(32 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta i desery
Ciekawostki i porady
Dania z mięs
Pizze i zapiekanki
Podróże kulinarne
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin