Kluski z szynką i kurkami .doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: 50 dkg klusek krajanych lub gotowego makaronu np. włoskiego penne, 20 dkg szynki, 20 dkg kurek, 1 cebula, 2 łyżki pasty pomidorowej, 2 łyżki masła, sól, pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Szynkę pokroić w paski. 2. Na maśle podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać oszczyczone i umyte, ale niekrojone kurki, szynkę, przesmażyć. Dodać pastę pomidorową, doprawić solą i pieprzem. 3. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu 20 minut. 4. W tym czasie ugotować kluski, odcedzić, nie przelewać wodą, ale od razu wyłożyć do salaterki, zalać sosem, wymieszać i podawać z surówką

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin