Pieczeń z daniela z boczniakami .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

60 dkg mięsa bez kości,

 

8 dkg słoniny,

 

2 dkg mąki,

 

tłuszcz,

 

białe wytrawne wino,

 

25 dkg boczników,

 

sól, pieprz,

 

przyprawa myśliwska i sos woreestershire do smaku.

 

Sposób przyrządzania:

 

Mięso umyć, a po usunięciu błony naszpikować cienkimi paskami słoniny.

 

Następnie natrzeć przyprawami, oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić winem i dusić do miękkości pod przykryciem.

 

Grzyby oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć i dodać do mięsa pod koniec duszenia.

 

Miękkie mięso pokrajać w plastry w poprzek włókien i polać doprawionym sosem.

 

Podawać z ryżem i surówkami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin