Pierś kurczaka z pieczarkowo- orzechowym farszem.doc

(1 KB) Pobierz

Produkty:

 

4 piersi z kurczaka

25 dkg pieczarek

2 ząbki czosnku

2 łyżki orzechów nerkowca

natka pietruszki

1 jajko

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżka masła

mąka

oliwa

sól, pieprz

 

Wykonanie:

 

Mięso umyć, osuszyć. Ostrym nożem wykonać w każdym filecie kieszeń starając się aby zewnętrzne nacięcie było jak najmniejsze, przyprawić, skropić obficie sokiem z cytryny, marynować przez 1 godzinę. Na suchej patelni wyprażać orzechy do momentu aż zaczną brązowieć, posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić i usmażyć na maśle, dodać orzechy, posiekaną natkę pietruszki, przyprawić, a gdy wystygną wymieszać z jajkiem. Wyjęte z marynaty filety napełnić farszem, spiąć nacięcie wykałaczką, obtoczyć w mące. Smażyć na oliwie aż nabiorą pięknego złotego koloru.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin