Królik z pieczarkami .doc

(0 KB) Pobierz

Comber i udka z 1 królika

1 łyżka mąki

2 łyżki oleju

2 łyżki masła

1-2 cebule

25 dag pieczarek

0,5 szklanki śmietanki

1 pęczek natki pietruszki; sól i pieprz do smaku

1 szklanka wody

 

Comber i udka pokroić na kawałki, posolić, popieprzyć i obtoczyć w m?ce. W szybkowarze rozgrzać olej, obrumienić na nim kawałki królika, wrzucić oczyszczone i pokrojone cebulę i pieczarki, dodać masło i krótko podsmażyć. Wlać wodę, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ci?nienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru wymieszać ze ?mietanką poł?czoną z reszt? mąki i z pokrojoną natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin