Avocado ze śmietaną.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki:

 

- 3 duże dojrzałe awokado

 

- cukier do smaku

 

- 1 szklanka gęstej śmietany (lub twarożku)

 

- odrobina rumu

 

- bita śmietana i cząstki awokado do dekoracji

 

Sposób przyrządzania:

 

Pokrój awokado wzdłuż na połówki, usuń pestki (nie wyrzucaj ich).

 

Wyjmij miąższ z połówek awokado i rozgnieć go widelcem.

 

Dodaj nieco cukru do smaku, wymieszaj ze śmietaną lub twarożkiem.

 

Przełóż do miski, do masy ponownie włóż pestki awokado.

 

Szczelnie przykryj i wstaw do lodówki.

 

Przed podaniem ozdób krem bitą śmietaną i cienko pokrojonymi cząstkami awokado.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin