Mus truskawkowy z kaszą manną.doc

(0 KB) Pobierz

Produkty

 

7 łyżek kaszy manny

7 łyżek cukru

0,5 litra mleka

25 dkg truskawek

 

Wykonanie

 

Do kubeczka wsypać kaszę, zalać ją szklanką mleka i pozostawić na 30 minut. Resztę mleka zagotować i do wrzącego wlać uprzednio namoczoną kaszkę. Gotować na małym ogniu aż się rozklei, czyli około 15 minut, następnie wstawić do nagrzanego piekarnika na pół godzinki. Truskawki umyć i usunąć szypułki. Kilka najładniejszych odłożyć do dekoracji. Pozostałe rozgnieść i wymieszać z cukrem. Dodać do kaszy i ubijać trzepaczką aż do powstania puszystej masy. Mus wlać do pucharków i schłodzić, przed podaniem udekorować odłożonymi truskawkami. 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin