Faszerowane pieczarki z rokpolem .doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: * 8 dużych pieczarek * strąk żółtej papryki * 2 pomidory * cebula * 1 łyżka oleju * pęczek natki * 10 dag niebieskiego sera pleśniowego (rokpol, danishblue) * sól * pieprz * 2 łyżki parmezanu WYKONANIE: Pieczarki oczyścić i umyć, nóżki odciąć i pokroić w małą kostkę. Oczyszczona paprykę, cebulę i pomidory również pokroić w kostkę. Na gorącym oleju usmażyć pieczarki, cebulę i paprykę, dodać posiekaną natkę i pomidory. Po minucie smażenia wrzucić rozdrobniony ser pleśniowy, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Nadzieniem napełnić kapelusze pieczarek, posypać po wierzchu parmezanem. Zawinąć w folię, ułożyć na gorącym grillu, piec ok. 10 minut. Podawać z zieloną sałatą i bagietką posmarowaną masłem czosnkowym.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin