Grilowa sałatka z cukini.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki               Przepis

4 małe cukinie/do 20cm/,1pęczek szczypiorku,8 łyżek octu winnego,12 łyżek oliwy,3 łyżeczki przyprawy vegeta,kucharek lub tp.sól.               Cukinie obmyć,odci?ć końcówki i pokroić wzdłuż w cienkie długie plastry/ja robię to na maszynce do krojenia chleba/.Następnie oprószyć solą i odstawić na 20-30 min.aby cukinia pu?ciła sok,odlać sok i osuszyć plastry cukini papierowym ręcnikiem.Posiekać szczypiorek.Ocet wymieszać z przyprawą,dolewać powoli oliwę i ubijać aby powstał krem ,na koniec dosypać szczypiorek i wymieszać.Kremem polać plastry cukini.Odstawić na ok.2 godz. do lodówki,a wieczorkiem zajadać przy grilu z kiełbaskami,karkóweczką itp.Smacznego!Szypiorek można zast?pić natką pietruszki-też dobra/

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin