Pieczarki faszerowane 2 .doc

(1 KB) Pobierz

6-8 dużych pieczarek (w zależności od ilości osób)

2-3 pieczarki przeznaczyć na farsz

1 średniej wielkości seler

6-8 plastrów dobrze topi?cego się żółtego sera

sól, pieprz, przyprawa do grilla, oregano

Pieczarki wyczy?cić, wyci?ć ogonki. Kapelusze zawinąć w folię aluniniową, wyłożyć na ruszcie grilla. 2-3 pieczarki wraz z wyciętymi wcześniej ogonkami pokroić w kostkę i położyć na folii aluminiowej, pozostawiając czę?ć górną odkryt?, aby pieczarki mogły parować. Dolną czę?ć folii przekłóć w kilku miejscach, aby pozbyć się wody z parujących pieczarek. Seler pokroić w kostkę i tak samo jak pieczarki zawinąć w folię, aby kostki selera zmiękły. Doprawić przyprawami, można dodać odrobinę tłuszczu. Kiedy farsz i seler s? już miękkie nakładać niewielkie porcje farszu z pieczarek i selera na przygotowane kapelusze pieczarek, wierzch przykryć plastrem sera. Zostawić na grillu do czasu, aż ser całkowicie się rozpu?ci. Pieczarki doskonale dodają się jako dodatek do mięs przygotowywanych na grillu lub jako mała przekąska.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin