Torcik z grillowanych warzyw z serem mozzarella i awokado .doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: * 2 pokrojone w plastry bakłażany * 1 pokrojona w plastry cukinia * 1 dojrzałe awokado, przekrojone na pół, a następnie w plastry * 3 kulki sera mozzarella, pokrojone w plastry * Przyprawa do grilla * Sól czosnkowa, pieprz * 6 łyżek oliwy z oliwek * 50 g świeżo tartego parmezanu SOS BALSAMICZNO- KAPAROWY: * 50 g pomidorów suszonych. * 50 ml oliwy z oliwek (ew. oliwa z suszonych pomidorów) * 10 g kaparów w zalewie * 20 ml octu balsamicznego * 1 łyżeczka bazylii SPOSÓB WYKONANIA: Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Warzywa zamarynować w oliwie z oliwek i przyprawie grillowej, doprawiając je dodatkowo solą i pieprzem. Warzywa upiec na grillu z każdej ze stron, a następnie przełożyć plastrami sera mozzarella i awokado. Każdą porcję ułożyć w formie torciku i podawać z sosem balsamiczno- kaparowym oraz świeżo tartym parmezanem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin